אובדן כושר עבודה בא להגן על המבוטח מפני מקרה בו אם כתוצאה ממחלה או תאונה, יאבד המבוטח את כושר עבודתו בשיעור של 75% (הנחשב מלא) ומעלה ולא יוכל לעסוק בעיסוק כלשהו או בכל עיסוק סביר, או בעיסוקו טרם האירוע (תלוי בתנאי הפוליסה), כאשר מצב זה יימשך מעבר לתקופת ההמתנה הנקובה בפוליסה (בדרך כלל מדובר בתקופה של 3 חודשי המתנה). במקרה כזה, יהיה זכאי המבוטח לתגמולי ביטוח חודשיים מחברת הביטוח.
תקופת ההמתנה היא התקופה בה המבוטח נדרש להמתין, ולא לקבל פיצוי כלשהו, מרגע שמצוי באובדן כושר עבודה ועד למועד שבו יתחיל להיות זכאי לקבלת התגמול החודשי. תקופת ההמתנה הנה בדרך כלל עד שלושה חודשים, ובה כאמור לא יקבל כספים.
קיימות כיום פוליסות ספציפיות שמקנות תגמול לאחר המתנה קצרה יותר.
כאשר המבוטח רוכש נספח "פרנצ'יזה" משמעות הדבר הינה קיצור תקופת ההמתנה. המבוטח יקבל תגמול רטרואקטיבי בגין תקופה נוספת בה לא קיבל תגמול כספי ועד לתקופה בה החל לקבל תגמול כספי, וכל עוד המבוטח במצב של אובן כושר עבודה.
כאשר נפגע מצוי באובדן כושר עבודה עפ"י הגדרתו בפוליסה, זכאי הוא גם ל"שחרור", אשר משמעותו שחרור מחובתו לשלם פרמיה לפוליסה. במקרה של אובדן כושר עבודה, חברת הביטוח "משלמת" עבורו את הפרמיה לפוליסה, בין אם זו פוליסה לביטוח מנהלים או ביטוח פרט, ובכך ממשיך הרצף הביטוחי.
נספח נכות לפוליסה ניתן לרכוש כתוספת לפוליסה לביטוח חיים ומטרתו מתן תשלום נוסף במקרה של נכות צמיתה (מלאה או חלקית), באחוזים מסכום הביטוח במקרה של נכות מלאה (100%). בכל מקרה אין סכום הביטוח הנוסף יכול לעלות על סכום הביטוח במקרה של מוות בפוליסה הבסיסית.
סעיף 31 לחוק חוזה הביטוח, התשמ"א – 1981, קובע כי תקופת ההתיישנות של תביעה לתגמולי ביטוח היא שלוש שנים בלבד לאחר שקרה מקרה הביטוח.
רצוי מאד לפעול באמצעות עו"ד המתמצא בחוק ובפסיקה ואין לנסות להתמודד לבד מול המבטחת.
לכל שאלה נוספת בנושאי תביעת:
אובדן כושר עבודה
ביטוח מנהלים \ ביטוח חיים
ביטוחים רפואיים אישיים
תאונות אישיות
ביטוח תאונות אישיות לנוסעים לחו"ל
צרו איתנו קשר ל077-7880003