במידה ונפגעת בתאונת דרכים עליך לגשת מיידית לקבלת טיפול רפואי (חדר מיון ואם אין באפשרותך אז רופא של קופת החולים) לצורך קבלת טיפול ראשוני – הטיפול הראשוני נחוץ מאוד עבור חברת הביטוח על מנת להוכיח שאכן הייתה פגיעה גופנית. כמו כן יש לגשת למשטרה על מנת לקבל "אישור משטרה", אישור זה הינו הוכחה נוספת אשר מתעדת את קרות התאונה ואת כל המעורבים בה.
אנו ממלצים לך להתקשר אלינו 077-7880003 על מנת שנוכל לסייע לך בתהליך כבר מרגע זה.
לידעתך הליווי שלנו אינו מצריך ממך להגיע פיזית ולכן אנו מסיעים לנפגעים מכל רחבי הארץ.
מטרת החוק הינה להקיף כמעט את כל נפגעים האפשריים בתאונות דרכים ולפצותם.
החוק קובע שאין קשר לגורם האשם בתאונה, וכל אדם שנפגע בתאונת דרכים זכאי לקבל פיצויים על נזק גופני מפוליסת ביטוח החובה שברכבו.
מה קורה אם אני הולך רגל שעבר תאונת דרכים או שאין לי את פרטי הנהג הפוגע?
במידה ונהגת ברכבך (רכב או אופנוע) הפוליסה למימוש התביעה היא פוליסת ביטוח החובה שברשותך
במידה והינך הולך רגל, יש לתבוע את פוליסת הרכב הפוגע ובהעדר פרטי הנהג הפוגע ישנה קרן בשם קרנית, המחוייבת לפצות נפגעי תאונות דרכים באותו האופן של נפגעים בעלי פוליסת ביטוח חובה.
תאונת דרכים ניתן לתבוע עד כ7 (שבע) שנים מיום בו קרתה תאונת הדרכים.
מרגע הגשת התביעה נחשב המצב כמצב של הליכים משפטיים ולכן ספירת הזמן נפסקת עד לסיום התהליך.
עם זאת מומלץ להתחיל תהליך תביעה באמצעות עורך דין סמוך למועד התאונה.
עפ"י חוק הפיצויים הנ"ל, ניתן לומר כי בכל מקרה שבו נגרם נזק לאדם עקב השימוש ברכב, יוגדר האירוע כתאונת דרכים, והנפגע יהיה זכאי לפיצוי.
גם כניסה לרכב, ירידה ממנו, החנייתו, דחיפתו, גרירתו, טיפול ברכב, הידרדרות הרכב, התהפכותו, הינתקות או נפילה של חלק מהרכב או ממיטענו – כל אלה ייחשבו לשימוש ברכב מנועי, וכאשר נגרם נזק גוף עקב שימוש כזה, הרי שמדובר בתאונת דרכים והנפגע זכאי לפיצוי. יודגש כי מאורע שאירע כתוצאה ממעשה שנעשה במתכוון, במטרה לגרום נזק לגופו של אדם, והנזק נגרם ע"י המעשה עצמו, ולא ע"י השפעתו של המעשה על השימוש ברכב המנועי, אירוע כזה לא ייחשב כתאונת דרכים.